donderdag, juli 25, 2024
Auto nieuwsEspacemodelRenault nieuws

Nieuwe Renault Espace E-Tech Full Hybrid 200

In 1983 introduceerde Renault de baanbrekende Renault Espace, die beschouwd kan worden als de eerste ‘auto om in te leven’. Dit revolutionaire model heeft vele kopieën gezien, maar is nooit geëvenaard. Na vijf generaties is de Espace uitgegroeid tot een icoon in de autowereld.

Vandaag presenteert Renault de nieuwe Espace, een ruime reisauto met vijf of zeven zitplaatsen, als onderdeel van hun grote offensief in het C- en D-segment.

De Espace is altijd met zijn tijd meegegaan, eerst revolutionair en later visionair. Nu heeft de nieuwe Espace de uitstraling van een atletische en elegante SUV, met een sportieve touch in de Alpine-uitvoering. Hij blijft trouw aan zijn DNA als ruime reisauto met vijf of zeven zitplaatsen en blijft het ruimste model in het Renault-gamma. Dat is ook zijn grootste troef! Het hoogwaardige interieur straalt luxe uit dankzij de geraffineerde materialen, hoogwaardige assemblage en het grote glazen panoramadak van meer dan een vierkante meter, een van de grootste in zijn klasse.

De nieuwe Espace is helemaal bij de tijd en biedt zowel in het interieur als onder de motorkap de nieuwste technologieën. Hij verwent de inzittenden met uitgebreide connectiviteit en draagt ook bij aan een groenere wereld. Hij is compacter in afmeting, maar weegt 215 kilogram minder dan zijn voorganger. De auto wordt aangedreven door een uiterst efficiënte E-Tech Full Hybrid-motor met 200 pk. Met een laag brandstofverbruik van 4,6 l/100 km biedt hij een rijbereik tot 1.100 kilometer zonder bij te laden.

Net zoals de voorgaande modellen van Renault die bekend staan als ‘auto’s om in te leven’, biedt de nieuwe Espace ongeëvenaarde prestaties en veiligheid voor alle inzittenden. Dankzij het CMF-CD-platform van de Alliantie, het speciaal ontwikkelde onderstel en 32 rijhulpsystemen, is het rijden in deze auto een unieke ervaring. Het MULTI-SENSE-systeem en de 4CONTROL Advanced, de vierwielbesturing van Renault, versterken het rijplezier nog verder.

De nieuwe Espace kan vanaf de lente van 2023 besteld worden.

“Nieuwe Renault Espace is een belangrijk model om onze positie in de markt te versterken en te bevestigen. Hij behoudt het DNA van de vorige vijf generaties, met hoogwaardige afwerking, veel comfort en een ruim en licht interieur. Daarnaast speelt hij in op de nieuwe wensen van klanten met een toonaangevende hybride motor en een unieke multimedia-ervaring.” – Fabrice Cambolive, CEO van het merk Renault.

Avatar foto

gast blogger

Dit stukje is geschreven door een gastblogger. Ook gastbloggen voor Renaultforum? Dat kan zowel onder uw eigen naaam als een pseudoniem. Kijk via 'CONTACT' en 'bloggen voor Renaultforum' Wij zien uw stukje graag tegemoet. Zowel gratis stukjes als tegen een vergoeding (wanneer en indien geplaatst) zijn welkom.

Een gedachte over “Nieuwe Renault Espace E-Tech Full Hybrid 200

  • G.M.S.M. Jong

    Hallo, ik ben zins 4 maanden in het bezit van de nieuwe Renault espase full hybrid 200
    het komfoor bevalt uitstekend. ik heb echter 2 opmerkingen, als je op benzine rijd maakt de motor soms veel geluid door hoog en of laag toerental. het 2de punt is dat spotyfi maar op 1 kanaal afspeelt en wel rechts. links geen geluid. Het betreft hier een Samsung S21 telefoon. de garage heeft tot 2x toe geprobeerd om dit euvel op telossen maar zonder resultaat dit op een andere auto geprobeerd (Austral) exact het zelfde. het probleem zit in het A1link systeem. De auto heeft Android
    10 als besturing en mijn telefoon heeft Android 14 is dun niet 100% compatibel.Met de oude leteloon S8 wekt spotify wel goed ….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *