donderdag, juli 25, 2024
AlpinemodelRenault nieuwsSport

A424_β: Alpine onthult toekomstige Hypercar voor topklasse endurance racing

Alpine is al sinds 2013 een bekende naam in de endurance races en ze bevestigen hun passie voor deze competitie opnieuw door in 2024 deel te nemen aan de hoofdcategorie van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC): LMDh. Met de introductie van de Alpine A424_β begint een nieuw hoofdstuk, waarbij voortgebouwd wordt op het race-erfgoed en het DNA van het merk.

Dit prototype geeft ons een voorproefje van de toekomstige uitdager. Het voldoet aan de LMDh-reglementen en toont de sportiviteit van Alpine, terwijl het tegelijkertijd de ambitie belichaamt om de strijd aan te gaan met de meest gerenommeerde namen in de autosport.

“We staan aan de vooravond van een nieuwe gouden eeuw voor endurance racen en Alpine kijkt er naar uit om daaraan bij te dragen. Na een jarenlange samenwerking met onze partner Signatech beginnen we aan een nieuw avontuur in deze fascinerende race discipline.

Sinds de oprichting door Jean Rédélé is het doel van Alpine altijd duidelijk geweest: de top bereiken. We doen er alles aan om dat doel te bereiken. Dankzij onze ambitieuze strategie behoren we tot de weinige merken die de afgelopen drie jaar gelijktijdig hebben deelgenomen aan verschillende FIA-wereldkampioenschappen. Dit hebben we kunnen realiseren door innovatieve regelgeving die synergie tussen onze programma’s mogelijk maakt.

De ambities van Alpine, voortkomend uit gezonde competitie, zijn levendig en groeiend. Autosport is niet zomaar een hobby, het zit in het bloed en het DNA van onze ‘band of racers’. Vijfenveertig jaar na onze historische overwinning in de 24 Uur van Le Mans is onze aanwezigheid daar geen toeval. Dit wordt nog eens benadrukt met de onthulling van de Alpine A424_β, de voorloper van onze hypercar, die vanaf 2024 de beste concurrenten zal uitdagen.

Het nieuwe prototype belichaamt onze merkwaarden in elk opzicht. Het volgt in de voetsporen van eerdere creaties zoals de Alpenglow en de A290_β, en werpt een blik op de toekomst van Alpine. De auto heeft een pittige, elegante en onderscheidende uitstraling, met een symbolisch en iconisch ontwerp. Het vertegenwoordigt zowel ons heden als onze toekomst, dankzij de nauwe betrokkenheid en investering van onze ontwerpers gedurende het hele ontwikkelingsproces.

Dit project is bijna twee jaar lang een buitengewoon menselijk avontuur geweest, waarbij we onze ambities buiten het circuit hebben gepromoot. Onze medewerkers en partners werken onvermoeibaar samen om ervoor te zorgen dat de auto een groot succes wordt. Optisch gezien is dat al het geval, en we werken hard om ervoor te zorgen dat het vanaf 2024 ook sportief gezien een succes wordt.

Natuurlijk onderschatten we de uitdaging niet die ons te wachten staat in deze opwindende taak. We blijven bescheiden, maar zijn vastbesloten om zowel aan deze kant van de Atlantische Oceaan als aan de andere kant van ons te laten gelden. We hopen alle autosportfans prachtige en epische gevechten te bieden, en we hebben maar één boodschap voor hen: tot ziens op het circuit!”

Laurent Rossi, CEO van Alpine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *