donderdag, juli 25, 2024
Nieuws

Rijbewijs kwijt na tweemaal rijden onder invloed van drugs (NL)

De regering wil hard optreden tegen mensen die onder invloed van drugs deelnemen aan het verkeer. Wie binnen vijf jaar twee keer wordt veroordeeld voor rijden onder invloed van drugs, raakt het rijbewijs kwijt. Hoeveel en welke drugs iemand heeft gebruikt, maakt niet uit. De politie kan automobilisten, maar ook motorrijders en bromfietsers, dwingen om mee te werken aan een speekseltest.

Jammer genoeg is er nog niet een duidelijke definitie van wat drugs is. Qat bijvoorbeeld, welke vermoeidheid en honger tegengaat, komt, hoewel geestelijk en lichamelijk verslavend, niet voor in de Nederlandse opiumwet, terwijl het wel gedragsbeïnvloedend werkt. Ook sterke medicijnen, waarmee nog wel aan het verkeer deelgenomen mag worden, zouden een positieve score kunnen geven bij testen.

De ministerraad heeft besloten over een voorstel van minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) om de Wegenverkeerswet op dit punt  per 1 juli 2013 in te laten gaan.Voor rijden onder invloed van alcohol geldt al sinds 1 juni van dit jaar dat bij twee keer in vijf jaar het rijbewijs wordt ingenomen.

Lees complete bericht via http://www.rijksoverheid.nl

UPDATE : per 9 januari 2012 is qat alsnog per kabinetsbesluit verboden.

Rijbewijs kwijt na 2 keer positief op 'drugs'

View Results

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *