donderdag, juli 25, 2024
Renault nieuwsZ.E. Zero Emision

Renault sluit zich aan bij “E-VIA FLEX-E” om ontwikkeling krachtige snelladers te versnellen

  • De Groep sluit zich aan bij het consortium “E-VIA FLEX-E”, het eerste netwerk van uiterst krachtige snelladers voor elektrische wagens in Zuid-Europa.
  • Zo blijft de Groep bijdragen tot de implementatie van krachtige snelladers in heel Europa.

De Renault-groep heeft zich zopas aangesloten bij het eerste netwerk van uiterst krachtige snelladers in Zuid-Europa, “E-VIA FLEX-E”. Dat netwerk wil de laadtijden van toekomstige elektrische wagens inkorten om lange ritten doorheen Europa te vergemakkelijken.

In een eerste fase zullen er eind dit jaar veertien laadpalen worden geïnstalleerd: acht in Italië, vier in Spanje en twee in Frankrijk. Dit buitenstedelijke netwerk zal bestaan uit erg krachtige laadpalen (vermogens tussen 150 en 350 kW), die worden geïnstalleerd lang autosnelwegen en expreswegen.

Voor het project “E-VIA FLEX-E” zal Renault samenwerken met de ondernemingen ENEL, Nissan, EDF, Enedis, Verbund en IBIL. Dit project kadert in het programma CEF (Connecting Europe Facility) van de Europese Commissie, dat de groei en competitiviteit stimuleert via gerichte infrastructuurinvesteringen. Het programma CEF financiert de helft van de totale investering van 6,9 miljoen euro.

De Renault-groep, de Europese marktleider inzake elektrische wagens, draagt al twee jaar bij tot de implementatie van een uiterst krachtige laadinfrastructuur om de elektrische mobiliteit te stimuleren. De groep is ook al actief in de netwerken “Ultra-E” en “High Speed Electric Mobility Across Europe” in het noorden van Europa, die respectievelijk 25 en 158 laadstations tellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *