donderdag, juli 25, 2024
Renault nieuwsScenicZ.E. Zero Emision

Renault onthult de nieuwe Scenic E-Tech electric: een volledig elektrische gezinsauto!

Renault heeft besloten om zijn gloednieuwe, volledig elektrische gezinsauto de naam Scenic E-Tech electric te geven. Deze auto biedt nog steeds dezelfde voordelen als de vorige generaties, maar is opnieuw uitgevonden. Sylvia Dos Santos, Model-naming Strategy Manager bij de Global Marketing Department van Renault, vertelt ons over de auto en hoe deze in de loop der jaren is veranderd. Alles is nieuw, behalve de naam.

De jaren 90 waren hoogtijdagen voor Renault’s reputatie als fabrikant van auto’s voor het leven en om in te leven. In die tijd introduceerde Renault de Espace, een MPV in het hogere segment, en de Twingo als echte stadsauto. In 1991 maakte Renault ook kennis met de eerste compacte MPV voor gezinnen: de Scénic, een conceptmodel dat het merk nogmaals bekend maakte. De productieversie verscheen in 1996.

De Scénic werd speciaal ontworpen met het welzijn van elke passagier in gedachten. Het was een baanbrekende en veilige cocon voor reizen. Met zijn modulaire vermogen, baanbrekende technologie en grotere ramen was het ontwerp van deze auto uniek en bedoeld om onvergetelijke ervaringen mee te beleven.

Sylvia zegt: “De naam Scénic roept beelden op van prachtige landschappen en nodigt uit om te reizen en je open te stellen voor de buitenwereld, mede dankzij zijn grote ramen. Het idee van een scène als decor voor technologie zorgt ervoor dat de naam Scénic ook het verbeteren van het leven aan boord symboliseert.”

De naam Scénic was dus een logische keuze, gezien zijn 32-jarige geschiedenis als auto om in te leven. Hij is een mijlpaal voor Renault, naast de Clio, Megane, Twingo en Espace. De Renault Megane Scénic was de Europese auto van het jaar in 1997 en er werden meer dan 5,4 miljoen exemplaren van verkocht in 110 landen. De auto is door de jaren heen geüpgraded met behoud van alle oorspronkelijke kenmerken op het gebied van comfort, veiligheid en nuttige technologie.

De vormen en het silhouet van de Scénic pasten perfect bij die tijd. Hij was ontworpen om gezinnen aan te spreken en zij hielden van het idee van een coconachtige auto. Met allerlei functies die voor iedereen in de auto aantrekkelijk waren, groeide hij uit tot een zeer gezinsvriendelijke auto. Het leuke assortiment aan opbergplekjes en slimme voorzieningen werd bedacht door kinderen van werknemers tijdens de ontwerpfase.

De volgende generaties – Scénic II in 2003, Scénic III in 2009 en Scénic IV in 2016 – waren ook leverbaar in verschillende lengtes. Elke keer voelde de Scénic goed aan voor zijn tijd en evolueerde mee met veranderingen in de wereld.

Om nog verantwoordelijkere en veiligere auto’s te creëren gevuld met innovatie en technologie, heeft Renault een nieuwe dimensie toegevoegd aan de naam Scenic. In 2022 werd de vijfde generatie van de Scenic geïntroduceerd met de baanbrekende concept car Scenic Vision. Deze auto belichaamt Renault’s strategie voor duurzame ontwikkeling en veiligheid. De Renault Scenic E-Tech electric zal dit jaar onthuld worden op de IAA Mobility in München in september. Blijf op de hoogte voor meer informatie over deze nieuwe gezinsvriendelijke, volledig elektrische auto die nog gedurfder en bij de tijd zal zijn dan ooit tevoren.

Avatar foto

Dennis Hengelvoort

Dennis Hengelvoort, autoliefhebber uit Hengelo, gespecialiseerd in autotechniek en management, met een passie voor Renault. Vastbesloten om zijn liefde voor Renault om te zetten in een bloeiende carrière.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *