donderdag, juni 13, 2024
AlpineRenault nieuws

Introductiedossier Alpine A110 internationale media testdrives

 • Internationale media testdrives Alpine A110 van start in Frankrijk
 • Alpine is terug met de A110 Première Edition sportcoupé
 • Trouw aan Alpine DNA – lichtgewicht, wendbaar, biedt veel rijplezier
 • Alle 1.955 exemplaren Première Edition gereserveerd
 • Productie van ongelimiteerde A110 volgt
 • Nederlandse consumentenadviesprijs Première Edition: € 67.500 inclusief onvermijdbare kosten*
 • Stam Soestdijk en Munsterhuis Hengelo Alpine Centers in Nederland

De geheel nieuwe A110 Première Edition is een nieuwe lichtgewicht, elegante sportcoupé die de terugkeer van Alpine inluidt. De sportauto is in alles trouw aan het DNA van Alpine en legt de focus op wendbaarheid en rijplezier, zonder in te leveren op comfort.

De A110, een tweepersoons coupé met middenmotor ontworpen en gebouwd in Frankrijk, heeft een aluminium constructie om het gewicht laag te houden en een wielophanging met dubbele wishbones.
De A110 wordt aangedreven door een nieuwe 1,8-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 185 kW/252 pk. Zoals alle Alpine modellen heeft ook de nieuwe A110 achterwielaandrijving.

De oplage van de A110 Première Edition is beperkt tot 1.955 exemplaren als verwijzing naar het jaar waarin Alpine werd opgericht. Alle exemplaren waren binnen vijf dagen na het openen van de orderboeken vergeven. De productie van de ongelimiteerde A110 zal spoedig starten. De A110 Première Edition is het eerste nieuwe Alpine-model sinds twee decennia en markeert de terugkeer van Alpine. Alpine is een aparte business unit binnen Groupe Renault en heeft een ambitieuze langetermijnstrategie, geheel in lijn met de visie en toewijding van oprichter Jean Rédélé.

Alpine heeft niet alleen een rijke historie met het bouwen van wendbare, lichtgewicht sportauto’s die in hun element zijn op bochtige bergwegen, maar is ook beroemd door alle internationale autosportactiviteiten op het hoogste niveau. Alpine won onder meer het World Rally Championship van 1973 en de 24 uur van Le Mans in 1978.

Nog steeds neemt Alpine met dezelfde spirit en toewijding deel aan internationale endurance races. De overwinning in het FIA LMP2 World Endurance Championship illustreert uitstekend de ambitie en toewijding van Alpine aan autosport. Nieuw voor 2018 is de recent aangekondigde Alpine Europa Cup voor race-geprepareerde A110 Cups, gerund door Alpine zijn autosportpartner Signatech.
De oprichting van deze klasse demonstreert de performance van de nieuwe coupé evenals de inspanningen van Alpine voor klantenraces.

Michael van der Sande, Alpine managing director, zegt: ‘Het is een enorm privilege, maar ook een grote verantwoordelijkheid om een merk te herintroduceren dat overgoten is met zoveel passie. Deze passie voor Alpine, zowel binnen Groupe Renault als onder sportautoliefhebbers, is enorm. Het lag al langer in onze ambitie om Alpine opnieuw te lanceren. Die tijd is nu gekomen.’

‘Met de nieuwe A110 Première Edition hebben we de kernkwaliteiten die Alpine zo succesvol maakten in de jaren zestig en zeventig – zoals een compact formaat, een laag gewicht en een laag zwaartepunt – gecombineerd met moderne technologie. Het is absoluut een feest om in de auto te rijden, niet alleen op bergwegen en op het circuit, maar door de nodige comfortvoorzieningen ook tijdens dagelijkse ritten. Het is mijn missie om van Alpine een permanente speler te maken in het sportautosegment.’

De Nederlandse consumentenadviesprijs van de Alpine A110 Première Edition bedraagt € 67.500*. Alpine geeft 3 jaar fabrieksgarantie met maximaal 100.000 km of 2 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking.

Voor commerciële vragen neem contact op met de Nederlandse Alpine Centers:
http://www.munsterhuis.nl/alpine-center-munsterhuis/
https://www.alpine-centre-soestdijk.nl/

 

Lees in de bijlage het complete persdossier met daarin:

 • Introductie
 • Herintroductie Alpine
 • Technische details
 • Design en Interieur
 • Geschiedenis van Alpine
 • Alpine in autosport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *