woensdag, mei 22, 2024
LagunaNieuwsRenault nieuws

Renault Laguna Coupe modeljaar 2012 (EU)

De Laguna Coupé lanceert een nieuw modeljaar met:

  • Een nog strakkere stijl door toevoeging van LED-dagrijverlichting en nieuwe lichtmetalen wielen.
  • Een nog smaakvoller interieur: met standaard siernaden op het dashboard.
  • Schonere motoren met de ENERGY dCi 150 – met Stop en Start systeem en Energy Smart Management (ESM) – met een uitstoot van 118 g CO2/km ofwel een 13% minder uitstoot en een verbruik van 4,5 l / 100 km.
  • De Laguna Coupé wordt geproduceerd in de fabriek van Sandouville in Frankrijk en komt op de markt in zo’n dertig landen.


Een nog strakkere stijl en een nog geraffineerder interieur
Drie jaar na de lancering komt Renault begin volgend jaar met een Laguna Coupé modeljaar 2012. Hij heeft zijn entrée gemaakt op de autosalon van Bologna in Italië en kon daar worden bekeken tot 11 december van dit jaar. Deze auto heeft een nieuwe uitstraling met de standaard LED-dagrijverlichting.

De nieuwe 17 inch lichtmetalen wielen zijn leverbaar vanaf het 1e uitrustingsniveau. De prachtige carrosseriekleur Blanc Nacré, die bijdroeg aan het succes van de série limitée Monaco GP, is voortaan ook verkrijgbaar voor niveau GT 4Control. De tweekleurige versie met Noir Nacré dak is nu ook verkrijgbaar voor de GT 4Control versie en kan worden gecombineerd met alle bestaande metallic tinten. Met deze nieuwe stijlelementen komt het elegante en sportieve karakter van de topklasse coupé van Renault goed tot zijn recht.

Binnen in de auto is subtiel aan de afwerking gewerkt door het dashboard met siernaden standaard aan te bieden. Combinaties van lederen en stoffen bekledingen zijn ook verkrijgbaar vanaf het instapmodel.

Nog maar 118 g uitstoot met de ENERGY dCi 150
In Nederland wordt de Laguna Coupé geleverd met de volgende benzinemotoren:

• de F4Rt (2.0t) in een 170 of 205 pk versie

en de volgende dieselmotor:
• de M9R (2.0 dCi) in een 150pk versie >

Deze dieselmotor is conform de Euro 5 norm en voorzien van een roetfilter en gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak die plezier en sportief rijden combineren.

Nieuw: de Coupé wordt uitgerust met de ENERGY dCi 150 met Stop & Start en Energy Smart Management (ESM). Door de bundeling van deze technieken stoot de motor slechts 118 g CO2 / km uit ofwel 13 % minder dan de vorige versie.

Energy Smart Management (ESM)
Het doel is een efficiënter beheer van de energie in de dynamo:- Ontlasting van de dynamo bij veel energieverbruik (accelereren).- Opvangen van de energie door de dynamo als er wordt vertraagd of geremd: de accu wordt heropgeladen.

4Control chassis: een exclusieve innovatie voor de Renault Laguna
Dit ingenieuze systeem is doorontwikkeld en verfijnd door Renault Sport Technologies en wordt standaard aangeboden op de Renault Laguna Coupé GT 4Control (als optie bij de Monaco GP en Initiale uitvoeringen). Deze innovatie op de automarkt is bestemd voor klanten die willen profiteren van de voordelen van 4 gestuurde wielen. Naast de wendbaarheid van een kleine stadsauto (draaicirkel van een Clio) biedt het 4Control chassis de grotere stabiliteit en de koersvastheid van een sportauto en daarnaast ook nog eens de verhoogde veiligheid (uitwijkmanoeuvres als er geen voorrang wordt verleend, remmen op een glad wegdek, betere ESP afstellingen). De Laguna Coupé richt zich volledig op rijplezier en beschikt daarom ook over de beste technieken die ten goede komen aan efficiënt en ontspannen rijden. De auto heeft een perfecte wegligging waardoor hij altijd ideaal en veilig rijdt, ongeacht de grip van de banden, zowel op het circuit als in de stad.

Vanaf april 2012 in Nederland
De nieuwe Laguna Coupé modeljaar 2012 arriveert in april 2012 in de Nederlandse showrooms. Per 1 februari 2012 wordt het nieuwe gamma en de prijzen bekend gemaakt.

Download de hoge resolutie foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *