donderdag, juli 25, 2024
KwidNieuws

Renault Kwid, de kleine Renault SUV voor een klein prijsje ook in Europa ?

Kwid-lv-01
Renault Kwid – 2015

In mei 2015 is de verkoop van de Renault Kwid van start gegaan, maar helaas is  deze wagen vooralsnog enkel in India verkrijgbaar en wel voor de instap prijs van 256.968 roepies (excl. kosten rijklaarmaken), wat omgerekend op ongeveer € 3.500 neerkomt. De wat luxere versies kunnen oplopen tot omgerekend € 4.200 ~ € 5.600

De Renault Kwid werd in mei 2015 voorgesteld en richt zich enkel op bepaalde markten. Het is een Cross-over in het A-segment, waar dergelijke wagens nog bijzonder dun gezaaid zijn.

Al is de markt vooralsnog beperkt tot India, toch zorgde dit model meteen wereldwijd voor heel wat furore. De wagen zou met zijn aantrekkelijk uiterlijk zeker niet misstaan op onze wegen, en met zijn afmetingen goed uit de voeten kunnen in de steeds meer auto onvriendelijk wordende steden. De lengte van de wagen is 3.68 meter en de breedte 1.58 meter bij een hoogte van 1.48 meter. De bodemvrijheid bedraagt  18cm en de kofferruimte is ruim 300 liter in volume.

Kwid-rz-03Kwid-a-02
Kwid-lv-03Kwid-lv-04

De standaard versie is de STD uitvoering, gevolgd door de iets luxere RXE uitvoering die wat donkere accenten heeft en zilver kleurige metalen velgen. De weer wat luxere uitvoering is de RXL en als top uitvoering is er de RXT. Wat de verschillen allemaal zijn kan u lezen in de folder die wij onderaan bij dit bericht gevoegd hebben.

Qua motorisatie is er sprake van een 799cc 3cilinder motor, die een vermogen kan leveren van 54Pk bij 5678 toeren, of interessanter, 72Nm bij 4386 toeren. Deze motor staat gekoppeld aan een 5 versnellingsbak, over een mogelijke automaat is niets bekend.
De stuurbekrachtiging van de wagen is elektrisch geregeld en het gewicht van de auto zou naar verluidt zo’n 660 Kilo zijn.

Kwind-in-01150925_renault_kwid_08

De vraag is hoe zuinig de wagen, die ook wel gezien wordt als de kleine versie van de Renault Captur, in werkelijkheid is. De tank is krap bemeten met zijn 28 liter. De folder rept over 25Km per liter, wat de actieradius ( of autonomie) van de kleine Renault Kwid zal brengen op 700Km per volle tank.

Kwid-concept-2014
De Renault Kwid als Concept car – 2014

De auto staat op 13″ wielen, welke worden beremd met remschijven op de voorwielen en trommels op de achterwielen. Over het aanwezig zijn van ABS is totaal niets terug te vinden. Zoals wij de folder lezen, is zelfs de Airbag optioneel, en wel alleen in de duurste uitvoering.

Mocht de auto naar West-Europa komen, dan zal dat misschien onder de Dacia vlag gebeuren.

https://youtu.be/gzL4OFtBwqM

Een hele collectie impressie video’s van dit guitige wagentje vindt u hier : www.renault.co.in

Inmiddels is er ook een review van de wagen : auto,ndtv.com

En natuurlijk de (Engelstalige) folder, zoals beloofd : Renault-KWID-Brochure Kwid-ra-01

Zou u de Renault Kwid kopen als die in Europa op de weg zou komen, zonder ABS en met alleen een bestuurders airbag als optie in de duurste uitvoering ?

Bijlagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *