donderdag, juli 25, 2024
NieuwsZ.E. Zero Emision

Laadpaal aanvraag hele bevalling

De verschillende wachttijden tussen het aanvragen en effectief plaatsen van een laadpaal variëren van 18 weken tot maar liefst 9 maanden bij sommige gemeentes, volgens onderzoek door energiebedrijf Vattenfall.

Op dit moment bieden 282 van de 355 gemeenten de mogelijkheid om een openbare laadpaal aan te vragen, bedoeld voor mensen die hun elektrische auto niet op hun privéterrein kunnen opladen. Tenminste 70 procent van alle auto’s zou momenteel geparkeerd worden op de openbare weg.

Door de populariteit van de elektrische auto was er begin vorig jaar 1 publiek laadpunt voor elke 2,2 elektrische auto, wat dit jaar is toegenomen tot 3,9 elektrische auto’s per publiek laadpunt. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 elektrische auto’s in Nederland. Energiebedrijf Vattenfall verwacht dat de groei de komende jaren in een stroomversnelling komt door subsidies en beter betaalbare modellen.

De kortste doorlooptijd (circa 12 weken) hebben de gemeenten Den Helder, Wageningen en Loon op Zand. Bij onder andere de gemeenten Bergen (Noord-Holland), Uitgeest, Castricum, Heiloo en Gooise Meren kan dit oplopen tot 9 maanden

Het hele onderzoek is hier te vinden

Avatar foto

gast blogger

Dit stukje is geschreven door een gastblogger. Ook gastbloggen voor Renaultforum? Dat kan zowel onder uw eigen naaam als een pseudoniem. Kijk via 'CONTACT' en 'bloggen voor Renaultforum' Wij zien uw stukje graag tegemoet. Zowel gratis stukjes als tegen een vergoeding (wanneer en indien geplaatst) zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *