donderdag, juli 25, 2024
Auto nieuwsGeen categorieNieuwsTechniek

ISA, nog niet geboren maar nu al gehaat

Vanaf 6 juli moeten alle nieuwe auto’s in de EU een nieuw systeem hebben dat Intelligent Speed Assistance (ISA) heet. Dit systeem is ontworpen om veiliger te rijden door een piepgeluid te maken als je zelfs maar 1 kilometer per uur te hard rijdt. ISA gebruikt GPS en kan verkeersborden lezen om je snelheid in de gaten te houden en je te waarschuwen als je te snel gaat. Soms kan het de snelheid van je auto ook automatisch aanpassen.

Het doel van ISA is om minder ongelukken te veroorzaken door ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de snelheidslimieten houdt. Maar veel mensen vinden het vervelend omdat het piepgeluid irritant kan zijn en ze het gevoel hebben dat de technologie hen controleert. Bovendien kan ISA fouten maken als verkeersborden niet goed zichtbaar zijn of als het GPS-signaal zwak is.

Er is ook angst dat het systeem misbruikt kan worden. Sommige mensen denken dat activisten nep verkeersborden langs de weg kunnen plaatsen met verkeerde snelheidslimieten. Hierdoor zou het systeem in de war raken en dat kan gevaarlijke situaties en files veroorzaken.

Een ander probleem is de privacy van bestuurders. Omdat ISA steeds weet waar je bent en hoe snel je rijdt, zijn er zorgen dat deze informatie misbruikt kan worden door overheden of bedrijven. Ondanks dat ISA veel voordelen kan bieden, zijn er ook veel mensen die het systeem niet vertrouwen. Het zal moeten blijken of de voordelen groter zijn dan de nadelen.

ISA lijkt een goede stap voor de verkeersveiligheid, maar er zijn nog veel vragen en zorgen. De toekomst zal moeten uitwijzen of ISA echt zo nuttig is als men hoopt.

Avatar foto

Dennis Hengelvoort

Dennis Hengelvoort, autoliefhebber uit Hengelo, gespecialiseerd in autotechniek en management, met een passie voor Renault. Vastbesloten om zijn liefde voor Renault om te zetten in een bloeiende carrière.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *